Válassz nyelvet!

English French German Italian Portuguese Russian Spanish Hungarian

Névnap

Ma 2024. május 18., szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Látogatók száma

304047
MaMa17
TegnapTegnap53
Ezen a hétenEzen a héten299
Ebben a hónapbanEbben a hónapban999
ÖsszesenÖsszesen304047
Pusztinán jártunk PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Írta: Horrváth Attila   
2010. augusztus 05. csütörtök, 14:44

Július 26. és augusztus 1. között családommal, óbudai kollégáimmal és tanítványainkkal a moldvai pusztinai népzenei tábor lakói voltunk, mely az Óbudai Népzenei Iskola és a Pusztinai Magyar Ház szervezésében 2. alkalommal került megrendezésre. Élményekben és tudásban gazdagodva tértünk haza.

Haladó hegedűseink Mandache Aurél külsőrekecsini prímástól, haladó furulyásaink pedig Legedi László István klézsei furulyástól tanulhattak a helyiekkel együtt.

Mi, óbudai tanárok a kezdőkkel foglalkoztunk: Kobzos Kiss Tamás a kobzásokkal, Jakab Csongor a furulyásokkal, jómagam pedig a hegedűsökkel. Moldvai dalokat és táncokat a helyi énekesektől, Bálint Erzsébettől (Klézse), Csernik Máriától (Lujzikalagor), és Nyisztor Ilonától (Pusztina) tanulhattak az érdeklődők. Bodó Judit, Vajda Éva, Jakabné Sebestyén Erika, és feleségem Horváthné Cseh Éva kézműves foglalkozásokat tartottak.

Mandache Auréllal készült gyűjtésemből hamarosan a kottatárban is lesz néhány film és hangzóanyag. A táborban készült képek a "Galériában" láthatók. Hangulatvideók hamarosan a filmtárban.

Nyisztor Ilona és Kobzos Kiss Tamás beszámolója itt olvasható.

További képek a táborról itt láthatóak.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 15. vasárnap, 17:59